Domain Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Domain Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Domain Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Bu yazımızda sizlere, domain nedir? Sorusuna verdiğimiz cevapların yanı sıra, domainler hakkında geniş kapsamlı bilgilere değindik.

Boğaziçi.net

Domain Nedir?

En anlaşılır ifadeyle; İnternet sitelerine girmek için kullanılan adı/adresi ve Türkçe karşılığı “alan adı” diyerek, herkesin anlayacağı şekilde domain nedir? Sorusunu cevaplandırabiliriz.

Örneğin “Facebook” bir domain iken, sonunda bulunan .com ise domainin uzantısıdır. İnternet sitelerine girmek ve internet sitelerinin akılda kalıcı olmasını sağlamak için kullanılan alan adları, web sitesinin Google başta olmak üzere tüm arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması için de en kritik faktörlerden birisidir. Bu nedenle web sitesine alan adı seçilirken, aşağıda bahsedeceğimiz hususlar bu önemli faktörleri içermektedir.

İnternet sitelerine, uzun rakamların oluşturduğu IP adresleri ile de girmek mümkündür. Ancak birkaç web sitesinin IP adresini akılda tutmak mümkün olmadığı için, alan adlarının kullanımı bu konuda büyük bir rahatlık sağlamaktadır.

Domain Nasıl Olmalıdır?

Arama motorlarında kullanıcılar arama yaptıklarında daha üst sıralarda olmak ve markalaşma yolunda başarı sağlamak için, domainlerin önem tartışılmaz öneme sahiptir. Bu nedenle alan adı seçilirken, aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi faydalı olacaktır.

Domain İsmi: Domainin seçimi sırasında web sitesinin içeriğini yansıtan bir seçim yapmak, hem SEO çalışmaları bakımından önemli olup, hem de kullanıcıya abes gelmeyecek bir durumdur. Sitenin anahtar kelimesini barındıran domainler, SEO çalışmalarında bir adım daha öndedir.

Domain Yaşı: Mümkünse alacağınız domainin, daha önceden aktif edilmiş yaşlı bir domain olmasına dikkat edilmelidir. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılacak çalışmalarda (SEO),domain yaşı da etkilidir.

Akılda Kalıcılık: Domainin insanlar tarafından akılda kalıcı olması, daha sonraki arama sonuçlarında web sitesini gördüğü zaman tekrardan girme eğilimini artıracaktır. Bu sebeple akılda kalıcı bir domain tercihi yapmak, yine önemli bir kriterdir. Bu kriter, aynı zamanda marka olma yolunda atılabilecek önemli adımlardan birisidir.

Kısa Alan Adları: Alan adı seçimini yaparken, kısa olmasına özen gösterilmelidir. Mümkünse 10 karakteri geçmemeli ve hatta daha kısa olmalıdır.

Jenerik: Jenerik yani site dilinde kullanılan tek kelime olması, markalaşma yolunda muhteşem faydalar sağlayacaktır. Örneğin erik.com, evlilik.com, moda.net gibi alan adları üzerinde bir proje çalışması olmasa dahi, servet değerinde fiyatlara satılabilmektedir.

Karakter: Alan adlarının Türkçe karakter içermesi, henüz bir web sitesi için bir handikap sayılmaktadır. Bu nedenle şimdilik ş,ü,ı,ç ve benzeri Türkçe karakterler barındırmayan alan adı tercihinde bulunmak, daha faydalı olacaktır.

Domain nedir? Domain nasıl olmalıdır? Sorularına cevaplar verdik. Onlarca domain uzantısı olup, en fazla tercih edilenlerin .com, .net, .org, .com.tr gibi uzantılar olduğunu da söyleyerek, konumuzu burada sonlandıralım.

Depresyon Güzelim ♥